Hur laddar jag upp min ID-handling på en mobil?

Nedan gäller inte svenska kunder, eftersom de använder sig av BankID.

Verifiera din ID-handling på en mobil

1. Logga in med den email och det lösenord du har registrerat dig med.
  2. Förbered din ID-handling och klicka på ‘Verify‘.
  3. Välj det alternativ som bäst överensstämmer med din ID-handling: Pass, Körkort eller ID-kort.
  4. Klicka på kameraikonen.
  5. Om du har en sparad bild av din ID-handling på telefonen klicka på ‘Photo Library’. Klicka annars på ‘Take Photo or Video’.
  6. Ta en bild av din ID-handling och klicka på ‘Use photo’.
  7. Systemet kommer automatiskt analysera din bild. Om den ger dig en varning, klicka på ‘Take again’ och ta en ny bild.
  8. Klicka ‘Confirm’.
  9. Om du använder ett körkort eller ett ID-kort, följ samma instruktioner ytterligare en gång och ladda upp en bild på baksidan av din ID-handling.
  10. Verifieringsprocessen kommer att starta och du kommer att bli omdirigerad till en temporär hemsida.
  11. När din identitet har blivit verifierad kommer du få ett sms från oss. Detta tar vanligtvis mellan 5-15 minuter beroende på land.