Hur laddar jag upp min ID-handling på en dator?

Nedan gäller inte svenska kunder, eftersom de använder sig av BankID.

Verifiera din ID-handling på en dator

Använd denna metod om du har sparade bilder av din ID-handling på din dator. Se till att inte använda otillåtna filformat och bilder.

1. Logga in med den email och det lösenord du har registrerat dig med.
  2. Förbered bilden på din ID-handling och klicka på ‘Verify‘.
  3. Välj det alternativ som bäst överensstämmer med din ID-handling: Pass, Körkort eller ID-kort.
  4. Välj ‘Upload a saved photo from your computer’.
  5. Systemet kommer automatiskt analysera din bild. Om den ger dig en varning, klicka på ‘Take again’ och välj en ny bild.
  6. Om det inte kommer någon varning, klicka på ‘Confirm’.
  7. Om du använder ett körkort eller ett ID-kort, följ samma instruktioner ytterligare en gång och ladda upp en bild på baksidan av din ID-handling.
  8. Verifieringsprocessen kommer att starta och du kommer att bli omdirigerad till en temporär hemsida.
  9. När din identitet har blivit verifierad kommer du få ett sms från oss. Detta tar vanligtvis mellan 5-15 minuter beroende på land.

Verifiera din ID-handling på en dator med hjälp av en mobil för att ta bilder

Använd denna metod om du inte har sparade bilder av din ID-handling på din dator men har en mobil som du kan använda för att ta bilder.

1. Logga in med den email och det lösenord du har registrerat dig med.
  2. Förbered din ID-handling och klicka på ‘Verify‘.
  3. Välj det alternativ som bäst överensstämmer med din ID-handling: Pass, Körkort eller ID-kort.
  4. Välj ‘Need to use your mobile to take photos?’.
  5. Välj land och det mobilnummer du angav när du registrerade dig. Klicka ‘Send link’ och lämna din webbläsare öppen.
  6. Öppna meddelandet på din mobil och klicka på länken. Länken kommer leda dig till en hemsida där du kan ladda upp bilder. Klicka på kameraikonen.
  7. Ta en bild på din ID-handling via denna hemsida och klicka ‘Confirm’. Klicka sedan ‘Use photo’.
  8. Systemet kommer automatiskt analysera din bild. Om den ger dig en varning, klicka på ‘Take again’ och ta en ny bild.
  9. Om det inte kommer någon varning, klicka på ‘Confirm’.
  10. Om du använder ett körkort eller ett ID-kort, följ samma instruktioner ytterligare en gång och ladda upp en bild på baksidan av din ID-handling.
  11. Återgå till din dator och klicka på ‘Submit document’ in din webbläsare.
  12. Verifieringsprocessen kommer att starta och du kommer att bli omdirigerad till en temporär hemsida.
  13. När din identitet har blivit verifierad kommer du få ett sms från oss. Detta tar vanligtvis mellan 5-15 minuter beroende på land.